Pal:Neprihvatljivo opraštanje SPS-u

Predsednik DZVM Šandor Pal izjavio je da je za tu stranku neprihvatljivo to što se SPS-u indirektno opraštaju svi gresi iz devedesetih godina.

Izvor: Beta, Dnevnik

Petak, 04.07.2008.

10:16

Default images

Pal je za novosadski Dnevnik rekao da je stav Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara da "cela ta konstrukcija nije dobra" i da se radi o davanju legitimiteta "neprirodnom savezu dojučerašnjih ljutih protivnika".

On je demantovao da je upravo DZVM svojevremeno "povukla nogu", ulaskom u koaliciju s radikalima u Bečeju, navodeći da "to nije bila nikakva formalna koalicija, čak ni tehnička", kao i da su radikali tada predstavljali većinu srpskog stanovništva u toj opštini.

"Socijalisti ni izbliza ne predstavljaju većinu stanovništva u Srbiji, nego prosto trguju. Razumem da se bez njih ne može napraviti koalicija, ali to ne znači da i mi moramo da im padnemo na grudi i da im još onda u tom strasnom zagrljaju pride i laskamo kako su svi lepi i pametni", rekao je on.

On je naveo da unutar Mađarske koalicije ne postoje nikakva pravila postizborne saradnje, navodeći da su Savez vojvođanskih Mađara, stranka lidera Mađarske koalicije Ištvana Pastora, i DZVM u novom sazivu bečejskog parlamenta glasali različito.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: