Četvoro mrtvih u padu aviona

Četvoro ljudi poginulo je blizu Kartuma, kada se ruski teretni avion srušio posle poletenja iz glavnog grada Sudana, saopštio je predstavnik sudanske civilne avijacije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2008.

18:19

Default images

Veruje se da je u avionu "Iljušin 76" bilo četiri člana posade i da su svi bili ruski državljani. Portparol civilne avijacije Abdel Hafez Abdel Rahim rekao je da je avion poleteo iz Kartuma oko 7.00 časova i da je trebalo da leti za grad Jubu na jugu Sudana, ali se srušio nekoliko minuta kasnije nedaleko od aerodroma.

Sudanski radio "Omdurman" javlja da je avion udario u električnu banderu, a da je obližnji stambeni kraj ostao bez struje.

Abdel Rahim, međutim, navodi da uzrok pada za sada nije poznat, a da je avion zakačio banderu pošto je počeo da gubi visinu.

To je drugi avion koji se srušio u Sudana u poslednjih nedelju dana, a treći u junu.

Sudanski predsendik Omare al-Bašir otpustio je šefa civilne avijacije Abu Bakara Gafara i zabranio da teretni avioni ruske proizvodnje lete u civilnoj avijaciji. Ne navodi se, međutim, koji je status ruskih aviona u vojnoj avijaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: