Ikodinović i dalje u teškom stanju

Vaterpolista Danilo Ikodinović doživeo tešku saobraćajnu nesreću na putu Zrenjanin-Novi Sad. Njegovo stanje je stabilizovano, ali je i dalje u životnoj opasnosti.

Izvor: B92

Subota, 28.06.2008.

01:49

Default images

Načelnik novosadske Klinike za urgentnu hirurgiju Zoran Đermanov rekao je da je stanje povređenog vaterpoliste Danila Ikodinovića nešto stabilnije, ali da je i dalje u životnoj opasnosti. Đermanov je izjavio za B92 da je u 19.30 sati Ikodinović ponovo uveden u operacionu salu, gde je izvedena dodatna intervencija.

"Ono što je planirano urađeno je, tj. intervencija na povređenoj ruci. Njegovo stanje je i dalje stablino, nije bilo pogoršanja", rekao je on.

Ikodinović je vraćen na odeljenje intenzivne nege, gde je nastavljena terapija. Ipak, njegovo stanje je i dalje kritično i život mu je ugoržen.

"Očito je da na mozgu nema značajnijih promena koje bi iziskivale neurohiruršku intervenciju ili ga ugrožavale na neki drugi način, ali su druge povrede takve prirode da je nezahvalno prognoziranje", kazao je Đermanov.

Đermanov je pre ove operacije rekao da su tokom dana sprovedeni pregledi i konsultacije sa specijalistima kardiohirurgije i grudne hirurgije. Nakon pregleda isključena je mogućnost njihove dodatne intervencije tako da će on do daljeg ostati u Urgentnom centru.

Đermanov je ranije naveo da ne može da precizira o kakvim se povredama radi, već samo da je reč o povredama opasnim po život.

"Operacija je trajala čitave noći, a u njoj je učestvovao tim hirurga. Ikodinovićevo stanje se stabilizovalo, ali i dalje je u životnoj opasnosti i još ne možemo da dajemo bilo kakve procene", rekao je Đermanov.

Vaterpolo reprezentativac Srbije primljen je noćas u Klinički centar u Novom Sadu sa teškim povredama krvnih sudova ruke opasnim po život, saznaje agencija Beta u toj novosadskoj bolnici. Prema nezvaničnim informacijama, Ikodinović je stradao kada je vozeći motor obilazio traktor koji je vukao cisternu.

U trenutku kada je krenuo u obilaženje, na njega je naleteo automobil "jugo" koji je takođe krenuo u obilaženje i nije video Ikodinovića na motoru.

Od siline udarca on je izleteo sa kolovoza, dok se pod cisternu zabio "jugo', čiji je vozač prošao sa lakšim povredama.

MUP: Neprilagođena brzina

Novosadska policija je saopštila da je Ikodinović povređen u saobraćajnoj nesreći koja se desila kada je motociklom "jamaha", usled brzine neprilagođene stanju puta i drugim uslovima, udario u zadnji deo "zastave koral" koja se kretala u istom smeru. Od udara se automobil odbio u desnu stranu i udario u cisternu koju je vukao traktor i tom prilikom cisterna se prevrnula.

32-godišnji sportista je zadobio teške povrede opasne po život – prelom desne nadlaktice, povrede krvnih sudova i živaca desne ruke kao i razderotine po nogama, navodi MUP.

Vozač "zastave" Perica D. (25) iz Đurđeva lakše je povredio glavu, stomak i podlakticu. Traktorom je upravljao Miroslav K. iz Kaća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

496 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: