Prekinut lanac trafikinga

Policije Crne Gore i Srbije presekle su međunarodni lanac trgovine devojkama iz Ukrajine koje je trebalo da budu prebačene na Kosovo radi seksualne eskploatacije.

Izvor: Beta

Sreda, 25.06.2008.

19:08

Default images

Zajednicka policijska akcija, pod nazivom "Balkanska ruta", trajala je više meseci. Dve ukrajinske državljanke, juče su stigle u Crnu Goru, redovnom avionskom linijom Kijev-Tivat, a jedna međunarodna kriminalna organizacija koja se bavi trgovinom ljudima, bila je za njih pripremila fiktivnu dokumentaciju o njihovom navodnom turističkom boravku na primorju.

Namera je bila da ukrajinske đevojke izbegnu vizni režim sa Srbijom i da se iz Crne Gore prebace na Kosovo.

Pomenuta kriminalna organizacija, kako je saopšteno, u svojim nedelima, inače, pokušsava da koristi turističke aranžmane iz Ukrajine za Crnu Goru i da tako žene prebacuje na Kosovo.

Službenici Odseka crnogorskog MUP-a za borbu protiv organizovanog krimninala i korupcije juče su lišili slobode četiri drzavljanina Srbije, J. A, M. S, T. V. i E. D, zbog sumnje da su počinili krivično delo zločinačkog udruživanja i trgovine ljudima na organizovani način.

Policija Srbije je, u okviru zajednicke operacije sa crnogorskom policijom uhapsila dve osobe, takođe pod sumnjiom da su se bavili trgovinom ljudima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: