Kasne avioni Jata

Letovi Jata sa beogradskog aerodroma poslednjih nekoliko dana kasne i po dva i tri sata. Problem će biti rešen, kažu u Jatu.

Izvor: B92

Sreda, 25.06.2008.

16:30

Default images

Istovremeno, taksa Jata za gorivo je poskupela, a od 14. jula aerodrom uvodi i novu taksu za bezbednost. Let za Moskvu u utorak je kasnio 135 minuta, za Kopenhagen 125, a za Rodos 80 minuta. U Jatu tvrde da je nebo pretrpano. Nerado priznaju da su premašili kapacitete svoje flote.

“Znači, svi avioni lete, po tri-četiri linije, saobraćaj je dosta napregnut. Naši avionu lete 10, 15, 25 sati prosečno dnevno i moguće je kod bilo kakavog kašnjenja da je, čim sleti zbog čišćenja, kasni sat vremena, i tako dalje. Kod malog nekog poremećaja nastaju veći poremećaji”, kaže pomoćnik komercijalnog direktora Jata Bora Kovačević.



Avioni kasne i zbog neočekivanih tehničkih problema, ali i kašnjenja aerodromskih službi. Nadležni Aerodroma "NIkola Tesla" kažu da oni mogu da opsluže sve dolaske i polaske i da sa kašnjenjima nemaju veze.

“Kašnjenje nas malo remeti jer moramo da angažuejmo veći broj ljudi i ako slete posle 23 sata”, kaže zamenik generalnog direktora Aerodroma Velimir Radosavljević.

Osim kašnjenja, i Aerodrom i Jat su putnike udarili po džepu. Od ponedeljka su poskupele takse na gorivo od 8 do 14 evra za povratno putovanje čarter letom.

Od 14. jula uvodi se taksa za bezbednost. Tako četvoročlana porodica koja leti za Grčku treba da doda još 50 evra na planirane troškove, a za Egipat 66 evra. I Aerodorm i Jat imaju opravdanje za poskupljenje.

“Što se tiče taksi, svedoci smo da je gorivo poskupelo. Nađeno je rešenje, a to je ovo poskupljenje”, smatra Kovačević.

“Ja znam da je svako poskupljenje nepopularno, ali Aerodrom je ispoštovao proceduru koju je Vlada odobrila”, objašnjava Radosavljević.

Putnici ne mogu da utiču na cenu nijedne od ove dve takse. Samo im ostaje da se nadaju da će za to dobiti i bolju uslugu i da će Jat ispuniti obećanje i rešiti problem kašnjenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: