Pismo podrške Tompsonu

Više hrvatskih intelektualca, među kojima su akademici, biskupi i univerzitetski profesori u javnom pismu izrazili su podršku pevaču Marku Perkoviću Tompsonu.

Izvor: Beta

Subota, 21.06.2008.

01:55

Default images

"Vaši nastupi pobuđuju plemenite osećaje solidarnosti, a emocije bude optimizam koji iz ravnodušnosti i rezignacije podiže mnoštvo ljudi", navodi se u pismu objavljenom u petak.

Potpisnici ističu da su zahvalni Tompsonu "na delu koje svojom muzikom, pesmama i javnim nastupima daruje hrvatskom narodu i svim ljudima dobre volje".

U pismu se Tompson poziva da se ne obeshrabri zbog "sitnih i prizemnih podmetanja, koja su se razbuktala posle nedavnog nastupa u Zagrebu, koji su organizirali hrvatski branitelji", prenosi Hina.

"Nadamo se da s prezirom gledate na podmetanja i prljavu kampanju koja se vodi protiv Vas", ističe se u pismu.

Pismo su potpisali akademici Ivan Aralica, Smiljko Ašperger, Rafo Bogišić, Dubravko Jelčić, Josip Pečarić i Neđeljko Mihanović, kao i biskupi Mile Bogović i Ante Ivas.

Među potpisnicima su i Josip Boteri Dini, Nikola Debelić, Andrej Dujela, Hrvoje Hitrec, Ilija Ivezić, Zvonimir Janović, Slobodan Lang, Branimir Lukšić, Ljubo Marangunić, Slavica Maras, Marko Matić, Marko Mikulandra, Miroslav Mikuljan, Tihomir Novak, Marija Peakić-Mikuljan, Goran Petrač, Nenad Piskač, Marko Samardžija, Jakov Sedlar i Miroslav Tuđman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: