Nikolić: Dačić je prelomio za DS

Lider SRS-a Tomislav Nikolić rekao za Večernje novosti da je uveren da je Ivica Dačić prelomio da ide u vladu sa DS i da bi sve moglo da bude završeno do kraja meseca.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Petak, 20.06.2008.

00:21

Default images

"Dačić je već potrošio tu svoju neprirodu poziciju da od njega zavisi, jer je, posle naših i Koštuničinih jasnih poziva da se najzad iskreno opredeli, njegov položaj sve teži. Sada ne može da kaže Tadiću: ili ću sa vama ili sa njima. Sada više nema nas, ali ima DS, i ima ogromno protivljenje svoje partije", rekao je Nikolić za Novosti.

Nikolić je kazao da su greškama DSS-a nestali partneri na koje su sigurno računali. "Negde su ih izgubili. Kad smo počinjali razgovore uverili su me da je sa Dačićem sve u redu, a da će DSS razgovarati sa Krkobabićem i Markovićem. Ugljanin se nije ni dovodio u pitanje, jer mu već godinama pomažu. Ali, on je izdao tu pomoć, jer ga je na to nagovorio predsednik turske vlade. Sve mi je delovalo kao da, čak, i deo DSS ne želi takvu vladu", rekao je Nikolić.

Zamenik predsednika SRS smatra da kada se najjača politička partija već u kampanji odrekne premijerskog mesta, nema baš jak adut.

"Iskreno, očekivao sam više mandata. Potpuno sam svestan svoje odgovornosti. Neshvatljivo loše smo prošli u nekim opštinama, a posebno u Vojvodini. Moramo da uđemo u kritičku analizu svih nas koji smo vodili kampanju. Ovo je prelomni trenutak za SRS, i mi to osećamo", rekao je Nikolić.

On isključuje mogućnost da se raskine koalicija na nivou Beograda, a mogućnost da DSS i DS preuzmu vlast u Beogradu, smatra besmislenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: