Zaključci Vlade o KAI-u i RATEL-u

Vlada Srbije na sednici u četvrtak donela je zaključak o suspendovanju rada kancelarija Kosovske agencije za imovinu u Beogradu, Kragujevcu i Nišu.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.06.2008.

18:03

Default images

Vlada je saopštila da će zaključak ostati na snazi dok god se u razgovorima sa UNMIK-om ne reguliše status agencije i izdvojila je 130 miliona dinara za nastavak programa zbrinjavanja interno raseljenih u Kosovskomitrovačkom okrugu.

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić izjavio je da je zaključak Vlade o suspendovanju rada kancelarija Kosovske agencije za imovinu u Beogradu, Kragujevcu i Nišu donet zato što agencija do sada nije pokazala rezultate u zaštiti prava građana Srbije čija je imovina na Kosovu uzurpirana.

"Vlada Srbije namerava da nastavi saradnju sa UNMIK-om, ali neće sarađivati sa bilo kakvom institucijom takozvanog Kosova", rekao je Đelić na konferenciji za novinare posle sednice Vlade.

Đelić je kazao da Vlada, koja je danas ukinula rešenje ministra za telekomunikacije kojim je to ministarstvo preuzelo ingerencije Republičke agencije za telekomunikacije (RATEL), na taj način poništila odluku jer je povređen Zakon o državnoj upravi i Zakon o vladi.

"To ne znači da buduća vlada ne treba da se pozabavi pitanjem funkcionisanja regulatornih agencija, u čijem funkcionisanju postoje problemi koje treba otkloniti", rekao je Đelić.

Vlada je danas, takođe, usvojila i Program radova na održavanju, zaštiti, izgradnji i rekonstrukciji magistralnih i regionalnih puteva za 2008. godinu, kojim se za tu namenu izdvaja 75 milijardi dinara.

Prema Đelićevim rečima, znatan deo te sume, 31,6 milijardi dinara, odlazi na namirivanje prenetih obaveza.

Đelić je, takođe, objasnio da je Vlada Srbije danas donela Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o zaštiti imovine delova preduzeća čije je sedište na teritoriji bivših republika SFRJ zbog nemogućnosti pravnih lica iz Srbije da ostvare prava nad svojom imovinom u Hrvatskoj po sporazumu o sukcesiji između država proisteklih iz bivše Jugoslavije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: