Crnogorski studenti mogu u Hrvatsku

Crna Gora i Hrvatska potpisale su Memorandum o saradnji u obrazovanju koji će crnogorskim studentima omogućiti školovanje na fakultetima u Hrvatskoj.

Izvor: Beta

Sreda, 18.06.2008.

15:56

Default images

Memorandum, koji su potpisali crnogorski ambasador u Zagrebu Branko Lukovac i hrvatski državni sekretar za visoko obrazovanje Radovan Fuks predviđa i saradnju na doktorskim studijama, preneli su podgorički mediji.

Hrvatski ministar obrazovanja i sporta Dragan Primorac je posle potpisivanja memoranduma kazao da je Hrvatska "odlučila da do 2010. godine ima najkonkurentniji obrazovni sistem" u regionu, te da je "spremna da taj kapacitet deli sa prijateljima".

Po njegovim rečima, od septembra je planiran određen broj stipendija iz osnovnih ili doktorskih studija, za oblasti za koje Crna Gora proceni da su joj važne.

"Momorandum znaci i predlog za saradnju na doktorskim programima, a možda i na zajedničkim doktorskim studijama. To znači i put prema Sedmom okvirnom programu Evropske unije", kazao je Primorac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: