Smene u Leskovcu

Skupština grada Leskovca imenovala je nove direktore 20-ak javnih preduzeća, a razrešeni su i svi članovi upravnih i nadzornih odbora u institucijama čiji je osnivač grad.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 18.06.2008.

18:06

Default images

Vladajuću koaliciju u Leskovcu čine Srpska radikalna stranka, koalicija Demokratska stranka Srbije - Nova Srbija, Socijalistička partija Srbije i Socijaldemokratska partija. U vladajućoj koaliciji odbacili su tvrdnje da su prekršili zakon, a zahtev opozicije da se sednica odloži ocenili kao opstrukciju.

Sednici nisu prisustvovali odbornici opozicije iz Demokratske stranke, G17 plus i Socijalističke narodne stranke, pošto je odbijen njihov zahtev da sednica bude odložena.

Šef odborničke grupe DS-a Živojin Stanković zahtevao je da se sednica odloži dok Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu ne oceni legalnost prošlonedeljne konstitutivne sednice gradske skupštine.

Stanković je naglasio da DS ne spori odluke koje su na konstitutivnoj sednici donete, ali je ocenio da nije zakonita procedura po kojoj je to učinjeno.

Vladajućoj koaliciji se zamera što je produžila rad skupštine do duboko u noć, pozivajući se na nepostojeći poslovnik. "Pozvali ste se na odredbe poslovnika o kome smo u tom trenutku tek vodili raspravu", kazao je Stanković i istakao da je time prekršen i Ustav Srbije.

U vladajućoj koaliciji su odbacili tvrdnje da su prekršili zakon i zahtev opozicije da se sednica odloži ocenili kao opstrukciju. Koalicija SRS, DSS-NS, SPS i SDP ima 40 od 75 mesta u Skupštini grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: