Internet park trajao tri dana

Opremu za bežični Internet kompanije Telenor, koja je postavljena 11. juna u Studentskom parku u Beogradu, oštetili nepoznati vandali.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.06.2008.

01:22

Default images

Portal za bežični Internet je polomljen i išaran bojom u spreju, a jedan od dva USB modema za prenosne računare, na klupama za sedenje, takođe je polomljen. Prema rečima nekolicine stalnih posetilaca Internet parka, taj vandalski čin počinjen je najverovatnije u noći između subote i nedelje.

Kompanija Telenor u sredu je otvorila prvi Internet park u Srbiji, u Studentskom parku u Beogradu, da bi posetioci u naredna tri meseca mogli besplatno sa svojih laptopova, mobilnih telefona i PDA uređaja da pregledaju elektronsku poštu i surfuju globalnom informatičkom mrežom.

Otvoren Internet park i u Nišu

Kompanija Telenor navodi da ne odustaje od otvaranja Internet parkova u Srbiji Telenor je danas otvorio Internet park u Nišu, a planira otvaranje i u Novom Sadu.

"Nadamo se da će Internet park dobro funkcionisati u Nišu i da će događaji u Beogradu pokrenuti teme bezbednosti u parkovima i ponašanja ljudi", kažu u Telenoru.

Internet park u Nišu otvoren je u parku Vojvode Bojovića. U parku su, kao i u Studentskom trgu na Beogradu, priključci za USB modeme postavljeni na tri klupe, a park je pokriven bežičnim Internetom brzine od 1,8 megabita u sekundi.

Planirano je da probni period, tokom kojeg će Nišlije moći besplatno da koriste Internet, traje mesec dana, uz mogućnost da se produži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: