Preuzimanje dužnosti RATEL-a

Ministarstvo za telekomunikacije uputilo je rešenje Republičkoj agenciji za telekomunikacije (RATEL) kojim preuzima sve nadležnosti te insitutucije na 120 dana.

Izvor: B92

Petak, 13.06.2008.

19:31

Default images

Ovakav postupak ministarstvo je najavilo početkom meseca, zbog toga što je, kako tvrde, RATEL pri dodeli koda 069 operateru Telenor postupio protivzakonito. Kako saznaje B92, RATEL ovu odluku smatra grubim kršenjem Zakona o telekomunikacijama i najavljuje tužbu protiv Ministarstva.

U rešenju koje je danas stiglo u RATEL navodi se i da ta agencija nije imala pravo da bez odobrenja Ministarstva donese Pravilinike o numeraciji i povezivanju sa mrežama druge države.

Podsetimo, Ministarstvo je ranije zatražilo da RATEL poništi te odluke, ali je agencija za telekomunikacije to odbila sa obrazloženjem da su nezavisno telo, čiji rad može da reguliše jedino Skupština.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: