Nova optužnica za Srebrenicu

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Milisava Gavrića (1948) iz Srebrenice, zbog zločina protiv čovečnosti izvršenog u tom gradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.06.2008.

13:49

Default images

U optužnici se navodi da je optuženi Gavrić, kao zamenik komandira policije u Srebrenici, od 10. do 19. jula 1995. počinio, poticao, pomagao i podržavao činjenje krivičnih dela čiji je cilj bio progon bošnjačkog stanovništva na nacionalnoj, etničkoj i verskoj osnovi.

On je optužen da je sa drugim pripadnicima vojske i policije Republike Srpske učestvovao u ukrcavanju u autobuse i prisilnom premeštanju civila koji su se posle pada zaštićene zone Srebrenica, zbog straha od napada srpske vojske, sklonili u Potočare, tražeći zaštitu snaga UN.

Gavrić je sa drugim vojnicima i policajcima odvajao muškarce od žena iz grupe civila bošnjačke nacionalnosti, od kada se nekima od njih gubi svaki trag.

Optužnica protiv Gavrića je prosleđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: