Redovi za lične karte u Nišu

U niškoj upravi policije ocenjuju da postojećim tempom neće biti moguće da se sve lične karte zamene do 2011. godine, kako je predviđeno.

Izvor: B92

Utorak, 10.06.2008.

15:43

Default images

Da bi dobili nove lične karte, Nišlije usred noći dolaze u Policijsku upravu kako bi zauzele red. U policiji kažu da procedura za izdavanje ličnih karata sa čipom dugo traje i da za brži rad nedostaju radnici i tehnika.

Neke Nišlije dolaze u dva sata posle ponoći kako bi bili sigurni da će u toku dana uspeti da dođu na red da predaju zahtev za novu ličnu kartu.

Oko 250.000 ljudi, koliko u Nišu treba da izvadi novu ličnu kartu, mogu to da učine na samo četiri mesta u Policijskoj upravi u Nišu, koja su opremljena neophodnim uređajima.

Oko 70 odsto građana opredeljuje se za ličnu kartu sa čipom. Procedura predaje zahteva za takvu ličnu kartu traje najmanje 20 minuta.

Računar signalizira da li je otisak prsta pravilno ostavljen ili ne. Ukoliko nije, postupak se ponavlja.

U Policijskoj upravi u Nišu kažu da je proceduru moguće ubrzati jedino ukoliko se nabavi još opreme i zaposle novi radnici, ali da to zavisi isključivo od Ministarstva unutrašnjih poslova.

Zakazivanje nije moguće zbog nepouzdane tehnike.

"Velikih problema imamo sa samom tehnikom. Vrlo često dođe do ispadanja sistema ili oko samog računara, ili je u pitanju veza između Niša i Beograda. Nekada nam se desi da po 3-4 sata ili ceo dan ne radi taj sistem", kaže Ljubiša Milovanović, načelnik Odeljenja za upravne poslove PU Niš.

Nova lična karta gotova je za oko 7 dana. Međutim, i procedura prijema lične karte traje najmanje 20 minuta, što znači da, ukoliko radite, morate uzeti slobodan dan na poslu kako biste ustali rano i pokušali da toga dana sve završite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: