Traži se hitna sednica za Beograd

Predstavnici SRS-a, SPS-a i narodnjačke koalicije predaće u utorak predsedniku i premijeru Srbije zahtev za hitno zakazivanje konstitutivne sednice Skupštine Beograda.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 09.06.2008.

13:25

Default images

Srpska radikalna stranka, Demokratska stranka Srbije - Nova Srbija i koalicija Socijalistička partija Srbije - Partija ujedinjenih penzionera Srbije - Jedinstvena Srbije predaće Tadiću i Koštunici i koalicioni sporazum, navedeno je u saopštenju tih partija.

Kompletna dokumentacija sa zahtevom za zakazivanje konstitutivne sednice biće predata i predsedniku Skupštine Srbije Oliveru Duliću i ministru za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milanu Markoviću.

"Očekujemo da će pravo i demokratija pobediti nepravo i političke zloupotrebe Demokratske stranke u Beogradu", navedeno je u saopštenju.

Radikali, socijalisti i narodnjačka koalicija optužili su u saopštenju DS za licemerje, jer čelnici te partije, "sa jedne strane, žure sa formiranjem Vlade Srbije, dok, sa druge strane, i pored već formirane skupštinske većine, ne dozvoljavaju formiranje nove vlasti u Beogradu".

Saopštenje su potpisali kandidat koalicije SRS-DSS-SPS za gradonačelnika Beograda i generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić, portparol DSS-a Andreja Mladenović i funkcioner SPS-a Aleksandar Antić.

Alimpić: Beograd sledi Republiku

Predsednik Skupštine Beograda i v.d. gradonačelnika Zoran Alimpić izjavio je da "ne očekuje da Beograd može krenuti u suprotnom pravcu od Republike".

Alimpić je kazao da od ishoda razgovora između Demokratske stranke i SPS-a zavisi u kom pravcu će krenuti Srbija.
Zoran Alimpiæ (FoNet)
"Očekujem da od ishoda razgovora DS-a i SPS-a zavisi u kom pravcu će čitava zemlja krenuti i ne očekujem da glavni grad može krenuti u suprotnom pravcu", rekao je Alimpić.

On je ponovio da neće promeniti odluku o datumu konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda, koja je zakazana za 14. juli, i naveo da je "potrebno sačekati onoliko vremena koliko to zakon dozvoljava pre nego što se kostituiše nova lokalna vlast u Beogradu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: