Cvetković: Možda i zaduživanje

Ministar finansija Mirko Cvetković upozorio je da će Srbija morati da se zadužuje ukoliko ne bude investicija i ako se ne realizuju neke od velikih privatizacija.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 04.06.2008.

09:10

Default images

Cvetković je rekao da će za tri meseca u državnoj kasi biti manjka novca ukoliko do tada ne dođe do većih privatizacija. Usled takvog stanja u budžetu i rasta cene energenata, inflacija bi mogla dostići 12 procenata, rekao je ministar, potvrđujući procene centralne banke.

Cvetković je u izjavi RTS-u naveo da bi problem sa nedostatkom novca mogao da se izbegne ukoliko se završi neka od privatizacija, poput NIS-a ili RTB-a Bor.

On je podsetio da je prodaja NIS-a deo energetskog sporazuma sa Rusima, a da se za RTB Bor radi nova strategija nakon dva neuspela tendera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: