Ćeranić: Nemam veze sa Župljaninom

Smenjeni službenik Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH (OSA) Predrag Ćeranić demantovao je da je povezan sa haškim beguncem Stojanom Župljaninom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.06.2008.

13:51

Default images

Ćeranić je na konferenciji za novinare u Banjaluci kazao da je Župljanina poslednji put video pre podizanja optužnice protiv njega u decembru 1999. godine, kada su zajedno, sa grupom osoba, putovali na Hilandar na Svetu Goru.

Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak 30. maja smenio je Ćeranića iz OSA zbog sumnje da čini mrežu podrške Haškom beguncu Stojanu Župljaninu.

Ćeranić je danas novinarima u Banjaluci rekao da je smenjen, "jer je ukazao na pogrešnu metodologiju rada OSA".

On je kazao da je metodologija koju je predložio, dokazala da su mnogi potezi OSA bili nepotrebni jer se tako išlo na široki krug ljudi.

"Da pojednostavim - ako imate podatak i sumnjate da je neko kurir haškog begunca, zar nije logično da ga pratite, prisluškujete i njegovim tragom dođete do haškog begunca, a ne da mu oduzmete dokumenta i objavite njegovo ime u svim sredstvima informisanja", kazao je on.

Prema njegovim rečima, posle toga "haški begunac nađe novog kurira".

Ćeranić je podsetio da je odlukom Suda BiH vraćen u OSA nakon što 2004. godine nije prošao sigurnosne provere zbog sumnje da je u vezi sa mrežom podrške haškim beguncima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: