Blic: Koštunica se povlači?

Vojislav Koštunica planira da se povuče sa čela DSS-a i iz političkog života, ako sa radikalima i socijalistima ne bude postigao dogovor o vladi, piše Blic.

Izvor: FoNet

Nedelja, 25.05.2008.

16:45

Default images

Izvor beogradskog lista blizak vrhu ove stranke tvrdi da Koštunica želi da spreči mogući raskol u stranci i njeno cepanje na proevropsku i desničarsku struju, što je već nagovešteno.

Podele su, prema navodima Blica, kulminirale nakon što se vrh DSS-a nedavno otvoreno izjasnio za saradnju s radikalima. Doprineo im je i rastući uticaj Slobodana Samardžića i Zorana Lončara kao predstavnika "najtvrđe struje" u DSS-u.

Zato su, prema pisanju beogradskog lista, nezadovoljni gotovo čitav beogradski odbor ove stranke, ali i brojni opštinski odbori po Srbiji, kao i mnogi visoki funkcioneri DSS-a.

Najuticajniji protivnik saradnje sa radikalima u samom DSS-u je, kako se navodi, potpredsednik ove stranke Aleksandar Popović, inače i kandidat narodnjačke koalicije za gradonačelnika Beograda.

"U ovako neugodnoj situaciji, u kojoj mu se može desiti da njegova opcija izgubi, lider DSS je odlučio da se sam povuče, izbegne sukobe i podele u stranci i, uz obrazloženje da se zamorio od javnog života i obaveza, prepusti stranku mlađima", piše Blic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: