Natpis ulice sa imenom Miloševića

Bulevar Zorana Đinđića osvanuo je oblepljen plakatima sa natpisom "ulica Slobodana Miloševića". Analitičari ocenjuju da se time želi sukob proevropskog bloka s SPS-om.

Izvor: B92

Nedelja, 25.05.2008.

10:00

Default images

To je prvi put da se ime Slobodana Miloševića koristi na ovakvim plakatima u Bulevaru Zorana Đinđića. Do sada su na toj lokaciji najčešće bili lepljeni plakati sa imenom Ratka Mladića. Kao organizator navodno se predstavila Omladinska organizacija Rakovice.

Politički analitičari procenjuju iza ove akcije stoje oni koji žele da sukob proevropskog bloka sa socijalistima i koji žele koaliciju SPS-a sa radikalima i narodnjacima.

Profesor Fakulteta političkih nauka Zoran Stoiljković, kaže za B92 da postoji mogućnost da su plakate lepili oni koji žele da prikažu socijaliste kao deo Miloševićevog nasleđa.

Stoiljković smatra da je lepljenje takvih plakata pokušaj da se SPS približi koaliciji sa radikalima i narodnjacima.

On kaže i da nije nimalo čudno što se ovakvi plakati pojavljuju pred odluku o sastavu Vlade.

"Mogući efekat može biti to da se udalje određeni krugovi socijalista prema ovoj drugoj kombinaciji i da se stvore dodatne rezerve i otpori među pristalicama DS-a i bloka oko njih prema koaliciji sa socijalistima odnosno da se prodube podele u odnosu na period vlasti pre i posle 2000.", kaže on.

On dodaje da bi sve to "išlo u korist snagama koje hoće socijaliste u koaliciji sa radikalima".



Direktor "Građanskih inicijativa" Miljenko Dereta kaže da je lepljenje plakata zanimljiv fenomen i da se na taj način ispituje sistem vrednosti našeg društva.

Dereta procenjuje da je lepljenje ovih plakata rezultat zabrinutosti onih kojima ne bi odgovaralo da se SPS okrene saradnji sa proevropskim snagama.

Stručnjaci se slažu da lepljenje plakata ne može da utiče na bilo kakve pregovore već će, pre svega uticati na podizanje "temperature" u javnosti.

U međuvremenu komunalne službe su brzo reagovale i skinula plakate sa imenom "ulica Slobodana Miloševića".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: