Akcija hapšenja u Preševu

MUP Srbije saopštio je da su uhapšeni Nazmi Hajredini i Adnan Hajredini iz Preševa, bivši pripadnici OVK, kod kojih je nađeno teško naoružanje, video i propagandni materijal.

Izvor: B92

Subota, 24.05.2008.

15:06

Default images

Prilikom pretresa porodične kuće i imanja osumnjičenih, policija je pronašla pet automatskih pušaka, dva ručna bacača, 20 mina za ručne bacače, deset puškomitraljeza različitog kalibra, pet pištolja, dve ručne ofanzivne bombe, više od 20.000 komada municije za teško naoružanje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Policija je pronašla i uniforme Oslobodilačke vojske Kosova i Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca, zastave Albanije i SAD, radio stanice, fotografije pripadnika OVPMB i video i propagandni materijal ove terorističke organizacije, navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičeni Nazmi Hajredini je bivši pripadnik albanske terorističke formacije OVK, OVPMB, a do aprila 2007. godine obavljao je funkciju predsednika Udruženja veterena OVPMB.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom istražnom sudiji.

Pripadnici Ministartva unutrašnjih poslova nastavljaju rad na identifikaciji ostalih pripadnika ove organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: