Vučić: SRS pojedinačno najjači

Kandidat SRS-a za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić izjavio je da su izbori za Skupštinu Beograda pokazali da je SRS pojedinačno najjača stranka u gradu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.05.2008.

18:14

Default images

Vučić je, na konferenciji za novinare, kazao da je Srpska radikalna stranka na lokalnim izborima u Beogradu dobila 316.695 glasova, što predstavlja apsolutni rekord koji je ta stranka ikada postigla u glavnom gradu.

On je naveo da je odnos Koalicije za Beograd - SRS u procentima 39,12 prema 35,10 odsto, odnosno u mandatima 45 prema 40 odbornika za gradsku skupštinu.

Uzimajući u obzir izborna obećanja i izjave predstavnika pojedinih stranaka, koji su rekli da nikako sa nekima ne mogu, jasno je da bi SRS, DSS i SPS imale 58 mandata u Beogradu, a lista DS-a, sa svojim partnerima i sa LDP-om, 52 mandata, rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje da li će biti gradonačelnik Beograda, Vučić je rekao da to "nije nemoguće" i zapitao kako bi neke druge većine mogle da se naprave "s obzirom na date izjave u kampanji ko sa kim može u koaliciju".

On je kazao da LDP i Lista za evropski Beograd imaju mnogo manje od polovine mandata, da je sve moguće, ali da smatra da je mnogo bliža varijanta SRS - DSS - SPS.

"U narednih nekoliko dana nadam se da ćemo postići odgovarajući dogovor", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: