Šutanovac: Stabilna vlada za EU

Funkcioner DS-a Dragan Šutanovac izjavio je da očekuje formiranje stabilne vlade koja će u naredne četiri godine napokon odškrinuti vrata Evropske unije.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 11.05.2008.

22:52

Default images

Šutanovac je, gostujući na TV B92, ocenio da je politika Srpske radikalne stranke, koja je od 2002. godine osvajala najviše glasova, ovoga puta "gubitinička politika".

On nije želeo da komentariše moguće koalicije, rekavši da će to biti tema razgovora sutra, a da su večeras najbitiniji rezultati izbora, ali da je sigurno da ni "Vojislav Šešelj, ni Vojislav Koštunica neće moći da računaju na restaruaciju politike devedesetih ", kao i da je to znak da te stranke moraju da se menjaju.

Šutanovac je rekao da je DSS izabrala "isključivu politiku" i da zato u zbiru sa SRS-om neće imati mandata koliko lista okupljena oko DS, ali da još uvek veruje u demokratski kapacitet DSS-a.

On je izazio žaljenje što je stranka penzionera izabrala koaliciju sa SPS-om, ali je istakao da će sve stranke, sem SRS-a, moći da računaju na razgovore sa DS-om, kako bi se formirala stabila vlada. I potpredsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je večeras da je sasvim izvesno da će novi premijer Srbije biti iz te stranke.

"Sasvim je izvesno da će predsednik Srbije Boris Tadić ponuditi mandat DS-u i da će novi premijer Srbije biti iz DS-a", rekao je Pajtić za RTS.

On je naveo da su okosnica politike buduće vlade pet principa na kojima je DS insistirala i kod formiranja prethodne vlade - teritorijana celovitost Srbije, evropska budućnost i evropski put Srbije, borba za bolji standard građana i borba protiv siromaštva, korupcije i organizovanog kriminala.

"Nisam verovao da ćemo dobiti toliki broj glasova i da ćemo imati bar 25 mandata više od Srpske radikalne stranke u parlamentu Srbije", rekao je on.

Pajtić je kazao da je optimista u vezi brzine i načina konstituisanja buduće vlade, navodeći da je verovatno da će sa još jednom manjinskom strankom formirati većinu u parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: