Tadić: Građani izabrali Evropu

Nosilac izborne liste Za evropsku Srbiju Boris Tadić izjavio da su građani Srbije na ovim izborima nedvosmisleno potvrdili da su za jasan put Srbije ka članstvu u EU.

Izvor: B92

Nedelja, 11.05.2008.

22:38

Default images

Prema njegovim rečima, drugi glavni strateški cilj pobedničke koalicije je očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. "Vlada neće prihvatiti nikakvu nezavisnost Kosova i Metohije i svim diplomatskim sredstvima ćemo se boriti za integritet i suverentiet Srbije", rekao je Tadić.

On je rekao da neće biti formiranja nikakve vlade koja bi Srbiju vratila u devedesete godine.

Tadić je upozorio stranke koje su, kako je rekao, izgubile na izborima da se "ne igraju voljom gradjana" i pokušaju da formiraju vladu koja bi Srbiju vratila u devedesete godine.

Lider DS-a je poručio da predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica neće biti budući premijer i dodao da je spreman da razgovara sa svima koji žele da vode politiku odbrane Kosova, evropskih integracija, boljeg standarda za građane, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i završetka saradnje sa Haškim tribunalom. "Ne slavim ovog trenutka, spremam se za teške razgovore, obratiću se građanima u najskorije vreme, a spreman sam da tokom ove večeri počnem razgovore o budućoj vladi. Nisam zlopamtilo i nemam nameru da se svetim bilo kome za poruke naših dojučerašnjih partnera koje su ugrožavale naše živote", rekao je Tadić.

On je kazao je da su izbori obeleženi huškanjem građana jednih na druge i da je došlo vreme da to bude "izopšteno iz političkog života Srbije".

"Građani su pokazali najveći mogući stepen odgovornosti jer nisu poverovali besomučnim lažima i nisu bili ispod nivoa demokratije koji je Srbiji potreban", rekao je Tadić.

On je rekao da su građani, uprkos nedavnom jednostranom proglašenju nezavisnosti Kosova i nerazumevanju nekih evropskih političara za iskušenja pred kojima je Srbija, glasali za evropski put Srbije.

Dinkić: LDP je dobrodošao, a i Palma

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je da će mandatara za sastav buduće Vlade Srbije odrediti Demokratska stranka i da će ta vlada uvesti Srbiju u EU.

"Lista za evropsku Srbiju imaće 103 mandata i nedostajaće nam 23 mandata, a dobrodošli su svi koji hoće Srbiju u EU. Liberalno-demokratska partija je proevropska stranka, znam da su i neki ljudi iz koalicije SPS-PUPS-JS, Palma je govorio da želi investicije u Jagodini", rekao je Dinkić. Upitan da li je moguća koalicija sa koalicijom Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, Dinkić je odgovorio da je DSS "do pre tri meseca bio proevropska stranka".

Dinkić je rekao da je prošao najteži deo tranzicije i da u budućnosti neće biti tranzicionih padova i otpuštanja sa posla.

"Ostalo nam je da dovedemo investitore poput Fijata i oni će dolaziti, a kroz veći budžet i penzioneri će dobiti veće penzije", rekao je Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: