Novi Pazar: SDP pobedio

Lider Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić je izrazio zadovoljstvo rezultatom koji je Sandžačka demokratska partija osvojila u Novom Pazaru.

Izvor: Beta

Nedelja, 11.05.2008.

20:56

Default images

On je rekao da će ta stranka u Sandžaku imati 7.000 glasova više od Bošnjačke liste "Za evropski Sandžak - Sulejman Ugljanin", što jasno ukazuje da "ćemo samostalno formirati vlast u lokalu".

Ranije večeras Ljajić je, gostujući na lokalnoj TV "Jedinstvo", poručio da nikakvog revanšizma neće biti.

"Svima ću pružiti ruku osim Ugljaninu koji je najveće zlo za Sandžak", rekao je on.

Generalni sekretar Sandžačke demokrtaske partije Mirsad Jusufović izjavio je da je, prema rezultatima sa trećine biračkih mesta, koalicija "Za evropski Novi Pazar" pobedila u tom gradu.

"Prema podacima sa 35 odsto obrađenih biračkih glasova, koalicija koju predvodi naša stranka u Novom Pazaru ima oko 3.000 glasova više od Bošnjačke liste za evropski Sandžak", rekao je Jusufović.

Funkcioner SDP-a je izrazio očekivanje da će posle obrade preostalih biračkih mesta u centru grada, "razlika u korist njegove koalicije biti još veća".

Pravo glasa u Novom Pazaru ima 74.570 birača, koji su glasali na 91 biračkom mestu.

Miting "Bošnjačke liste za evropski Sandžak"

Bošnjačka lista Sulejmana Ugljanina održala je miting na centralnom gradskom trgu u Novom Pazaru, koji je SDP Rasima Ljajića ocenila kao "čistu provokaciju".

Oko 200 pristalica "Bošnjačke liste za evropski Sandžak" Sulejmana Ugljanina okupilo se na centralnom novopazarskom trgu i ispred zgrade opštine, gde su pratili javno saopštavanje izbornih rezultata sa biračkih mesta u toj opštini.

Sa razglasa se emitovala himna Stranke demokratske akcije, pesme posvećene Ugljaninu, kao i sandžačke sevdalinke.

Lider Bošnjačke liste za evropski Sandžak Sulejman Ugljanin rekao je da je do sada obrađena trećina izbornih rezultata na biračkim mestima u toj opštini i da očekuje pobedu te političke grupacije.

Obraćajući se pred okupljenim građanima na centralnom gradskom trgu, Ugljanin je izrazio zadovoljstvo što su izbori u Novom Pazaru i Sandžaku protekli u miru i što je svaki građanin mogao da izrazi slobodnu svoju volju.

"Kao odgovoran čovek brinem o ovom gradu i o svim njegovim stanovnicima bez obzira na versku, nacionalnu i političku pripadnost", rekao je Ugljanin, čestitajući Bošnjacima istovremeno 11. maj koji je nacionalni praznik - Dan Bošnjačke nacionalne zastave.

U gradu je bilo primetno prisustvo policije koja obezbeđuje značajnije objekte poput Altun-alem džamije, zgradu Fakulteta za islamske studije, mešihat Islamske zajednice u Srbiji i druge važnije objekte.

U Policijskoj upravi Novi Pazar Tanjugu je potvrđeno da je Bošnjačka lista za evropski Sandžak zakazala miting na centralnom gradskom trgu.

Glasanje lidera u Novom Pazaru

Prethodno su glasali lideri dve glavne stranke u Novom Pazaru.

Predsednik Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić glasao je jutros oko osam časova na biračkom mestu broj 82 u Novom Pazaru.

Ljajić je sa suprugom u redu čekao skoro sat vremena, jer je proces bio nešto usporen zbog prekida u napajanju strujom ovog biračkog mesta.

Lider Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić izrazio je jutros uverenje da će njegova stranka ostvariti ubedljivu pobedu u Novom Pazaru i većini gradova u Sandžaku.

"Narod je željan promena i naša pobeda biće ubedljiva", rekao je Ljajić, koji je ministar rada i socijalne politike.

Nosilac "Bošnjačke liste za evropski Sandžak" Sulejman Ugljanin glasao je oko devet časova na biračkom mestu broj 87 u osnovnoj školi "Desanka Maksimović" u Novom Pazaru.

On je na biračko mesto došao sa suprugom Mersijom, ostalim punoletnim članovima porodice, i nekoliko funkcionera svoje stranke.

Nosilac i lider bošnjačke liste "Za evropski Sandžak" Sulejman Ugljanin izrazio je očekivanje da će ta lista pobediti na lokalnim izborima u Sandžaku, kao i da će na parlamentarnim izborima ostvariti veliki uspeh.

"Izbori su svenarodna svečanost i učinili smo sve da proteknu u fer i demokratskoj atmosferi", kazao je Ugljanin.

"Bošnjačku listu za evropski Sandžak" čine Stranka demokratske akcije (SDA) Sulejmana Ugljanina, Bošnjačka demokratska stranka (BDS) Esada Džudževića, Socijal-liberalna partija Sandžaka (SLPS) Bajranma Omeragića i Reformisti Sandžaka (RS) Zekerije Dugopoljca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: