Počela kampanja u Makedoniji

Kampanja za vanredne parlamentarne izbore u Makedoniji, koji će se održati 1. juna, počela je noćas u ponoć.

Izvor: Beta

Nedelja, 11.05.2008.

17:42

Default images

Ministar pravde Mihajlo Manevski rekao je da pravo glasa na izborima ima 1.779.116 glasača i da je, u poređenju sa parlamentarnim izborima 2006. godine, broj glasača povećan za 37.667. Početak kampanje obeležilo je nekoliko incidenata - jedna osoba je ubijena i nepoznati napadači bacili su bombu nedaleko od gradske bolnice u Tetovu.

Kako navode policijski izvori, Baškima R. (46) nožem je ubio 20 godina mlađi sugrađanin.

Demokratska partija Albanaca saopštila je da je ubijen dugogodišnji aktivista stranke, a da je napadač bio član Demokratske unije za integracije, takođe partije Albanaca u Makedoniji. Policija nije pronašla napadača.

Nakon tog ubistva, nepoznato lice bacilo je bombu u krugu Medicinskog centra u Tetovu. U tom incidentu nema povređenih.

Demokratska partija Albanaca i VMRO DPMNE održaće večeras konvencije u Gostivaru i Ohridu, a kandidate su predstavili opozicioni Socijaldemokratski savez i Demokratska unija za integracije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: