DS: Mladi da brinu o mladima

Dragan Šutanovac kaže da će mladi na listi koalicije za Evropsku Srbiju, kada uđu u parlament i postanu poslanici, na najbolji način brinuti o interesima svoje generacije.

Izvor: FoNet

Utorak, 29.04.2008.

13:56

Default images

Na predstavljanju karavana Demokratske omladine "O tebi je reč- nema drugog kruga" potpredsednik Demokratske stranke je podsetio da je DS na prošlim izborima takođe imala karavan koji su vodili mladi pod nazivom "A gde si ti" i čiji cilj je bio da motiviše mlade ljude da izađu na izbore.

"U toj kampanji drugim strankama su bila puna usta problema mladih, ali su samo DS i stranke koje su u koaliciji za Evropsku Srbiju, dale veliki broj mandata omladini i ljudima mlađim od 30 godina", naglasio je Šutanovac.

Predsednik Demokratske omladine Milan Vučković je rekao da je cilj karavana da se svim mladim ljudima u Srbiji predoči da je pitanje izbora, pitanje odluke "jedne generacije".

"Odluke kuda želimo da idemo, kakvu Srbiju želimo da vidimo, da li želimo da poput naših vršnjaka u ostalom delu Evrope idemo ka evropskim integracijama, ili želimo da idemo u izolaciju", naglasio je on.

Vučković je uveren da većina mladih ljudi želi putem EU i očekuje 11. maja pobedu liste Za evropsku Srbiju.

Predsednik demokratske omladine G 17 Plus Miljan Aranđelović je istakao da su ovo jedni od najvažnijih izbora u Srbiji i pozvao mlade ljude da glasaju za listu koalicije Za evropsku Srbiju.

Glumac i režiser Goran Šušljik je naglasio "da ovo nije politička kampanja, već je to pitanje nade i života" i ocenio da je jedini mogući put - put Evrope, zato što je tamo posao, život i nada.

Dinkić: Antikorupcijski zakoni

Mlađan Dinkić kaže daće koalicija Za Evropsku Srbiju na prvoj sednici Narodne skupštine doneti set antikorupcijskih zakona po evropskim standardima.

Predsednik G17 plus i jedan od lidera liste "Za evropsku Srbiju" izjavio je u Vršcu da je jedan od razloga zašto građani na izborima 11. maja treba da glasaju za tu listu i to što će u tom slučaju svi političari biti zakonom obavezani da "pokažu kakvi zapravo jesu".

"A najvažniji zakon predviđa da će svaki političar koji je na funkciji na republičkom, ali i na lokalnom nivou, morati narodu da objavi svu svoju imovinu koju ima na početku i na kraju mandata", rekao je Dinkić na predizbornoj konvenciji.

On je istakao da se priča o prijavljivanju imovine političara neće samo na tome završiti i dodao da će nezavisna revizorska kuća kontrolisati da li je neki političar rekao istinu ili je lagao.

"Ako se ispostavi da je neki političar slagao, po zakonu mu sledi deset godina zatvora i doživotna zabrana bavljenja politikom”, rekao je Dinkić i poručio da će se na taj način "najzad videti ko samo priča i ko ne govori istinu".

Konvenciji u Vršcu prisustvovali su i potpredsednica G17 plus Ivana Dulić-Marković i kandidati te stranke za poslanike u republičkom i pokrajinskom parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: