GIK: Deset lista u Beogradu

Gradska izborna komisija proglasila večeras još dve liste, tako da će na izborima učestvovati ukupno deset lista kandidata za odbornike u Skupštini grada Beograda.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 29.04.2008.

13:29

Default images

GIK je donela na današnjoj sednici rešenje kojim su proglašene izborna lista broj 9. Narodna radikalna stranka-Narodni pokret za Beograd i izborna lista broj 10. Romske partije – Srđan Šajn, Romska partija i Romski pokret obnove.Na izborima zakazanim za 11. maj pravo glasa ima 1.517.771 birača, što je nešto manje od broja glasača u Vojvodini (1.720.817).

Proglašene su i izborne liste koalicije DS i G17 plus "Za evropski Beograd-Boris Tadić", "DSS-Nova Srbija-Vojislav Koštunica" i Socijalistička partija Srbije-Partija ujedinjenih penzionera Srbije-Jedinstvena Srbija.

Na lokalnim izborima u Beogradu učestvovaće i "Srpska radikalna stranka-Tomislav Nikolić", "Liberalno demokratska partija-Čedomir Jovanović", Pokret "Snaga Srbije-Bogoljub Karić", Zelena stranka i Romska partija ujedinjenja.

Ukupan broj birača, koji će na 1.147 biračkih mesta glasati na lokalnim izborima u Beogradu 11. maja, iznosi 1.517.771, a konačan broj biće poznat do 8. maja u ponoć. Ivanković je podsetio da sutra ističe zakonski rok za objavljivanje zbirne izborne liste.

Na lokalnim izborima 2004. godine učestvovalo je 27 političkih organizacija, a troškovi održavanja iznosili su 78 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: