Čanak prekinuo intervju

Novinarka novosadskog "Dnevnika" Snežana Nikolić kaže da je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine prekinuo je intervju s njom i izbacio je iz svog stana. Čanak se izvinio.

Izvor: Beta

Utorak, 29.04.2008.

12:17

Default images

Incident se dogodio juče, u trenutku kada je Nikolićeva došla na zakazani intervju i postavila domaćinu pitanje o Kosovu, piše novosadski "Dnevnik". Čanak je uzeo diktafon sa stola, isključio snimanje, izvadio kasetu, smrskao je u ruci, baciona na pod, počeo da maše štapom i izbacio novinarku iz kuće. Lider LSV-a se danas izvinio novinarki.

Prema rečima Nikolićeve, pitanje je glasilo - "Gospodine Čanak, vi kažete i u tome ste vrlo jasni, da su ovi izbori za Narodnu skupštinu referendum između Evrope i izolacije, zbog čega ste se i okupili oko liste 'Za evropsku Srbiju - Boris Tadić'. Ali, postoje nedoumice u javnosti da li ste ulaskom u tu koaliciju prihvatili i politiku DS-a prema Kosovu. Oliver Dulić je u intervjuu našem listu to potvrdio, ali je to posle demantovala narodna poslanica LSV-a Aleksandra Jerkov". Čanak je tada optužio novinarku da se "služi metodama kao i Vojislav Koštunica", uzeo diktafon i rekao joj da napusti njegovu kuću.

Do intervjua je došlo u kući lidera LSV u Lipovom gaju, na periferiji Novog Sada, zbog toga što je Čanak tako želeo, pošto se posle saobraćajne nesreće otežano kreće.

Čanak je kasnije poslao pismo glavnom uredniku "Dnevnika" Petru Petroviću, u kojem kaže da je "zaprepašćen stepenom prljavosti kampanje i do koje se mere novinari sada stavljaju u službu DSS-a".

Čanak se izvinio

Nenad Čanak izjavio je danas da mu je žao zbog incidenta sa novinarkom lista "Dnevnik" Snežanom Nikolić, izvinio se i naglasio da se tako nešto neće ponoviti.

"Izvinjavam se, malo sam bio loše volje i naravno velika mi je žal što se to dogodilo. Ali i dalje ne mislim da sam jako pogrešio", rekao je Čanak na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje povodom jučerašnjeg incidenta kada je prekinuo intervju, uništio kasetu sa snimkom i izbacio Nikolićevu iz svog stana. Optuživši novinarku za neporfesionalnost, Čanak je objasnio da je razgovor s njom prekinuo kada je, posle 45 minuta odgovaranja na pitanja o Kosovu (iako su, kako je dodao, izbori bili tema intervjua) ona i dalje insistirala na novim "pitanjima i potpitanjima" o Kosovu.

"Pošto smo došli u poziciju u kojoj taj intervju više nije imao smisla, nisam želeo da dozvolim da se pravi veštački skandal tamo gde ga nema", kao ni da se to "zlostavljanje sagovornika" posle koristi na hiljadu načina, rekao je Čanak.

Čanak je naveo da je novinarku zamolio da razgovor obave u njegovoj kući jer se teško kreće zbog posledica saobraćajne nesreće od pre osam godina.

Povodom anonimne pretnje smrću, koja mu je juče upućena elektronskom poštom, lider LSV je kazao da je pismo poslato sa adrese u Švajcarskoj i dodao je od naše ambasade u Bernu zatraženo objašnjenje kao i odgovor na pitanje da li može na licu mesta nešto da se preduzme.

Čanak je kazao da se u izbornoj kampanji događaju pretnje i provokacije i dodao da se ovih dana očekuje početak emitovanja DSS-ovog spota u kojem je on u glavnoj ulozi i gde će biti prikazane "sve te stvari zbog kojih svaki pošten Srbin mora da me mrzi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: