"Muprava" u opštini Inđija

Mobilni korisnici kompanije "Telekom Srbija" u Inđiji moći će da putem internet ili vap MONDO portala naruče dokumenta iz ponude opština uključenih u taj sistem.

Izvor: B92

Utorak, 29.04.2008.

14:28

Default images

Na konferenciji za novinare danas je ukazano da je u ovom trenutku moguće naručivanje izvoda iz matične knjige rođenih u opštini Inđija, a očekuje se proširenje i na druge opštine i druga dokumenta.

Predsednik opštine Inđija Goran Ješić istakao je da je "Telekom Srbija" prepoznao važnost elektronske uprave i razvio novu uslugu koja predstavlja budućnost u odnosima građana i javne administaracije.

On je naglasio da projekat "Muprava" omogućava kvalitetnu uslugu poreskim obveznicima, drastično smanjuje korupciju i omogućuje transparentno poslovanje administracije.

Generalni direktor "Telekoma Srbija" Branko Radujko rekao je da je ta kompanija, pored standardnog tržišnog nadmetanja, opredeljena i za podizanje opštih razvojnih performansi društva i državne uprave u Srbiji.

On je ukazao da projekat Muprave treba da olakša prevazilaženje administrativnih prepreka građanima i investitorima i dodao da je to brz i jednostavan načina da se dođe do izvoda iz matične knjige rođenih, a do kraja maja to bi trebalo da bude prošireno i na druga dokumenta.

Za korišćenje usluge "Muprave" potrebno je da se korisnik u banci registruje za servise mobilnog plaćanja i da bude korisnik Dina kard kartice.

Dokumenta se mogu naručiti preko MONDO vap portala odlaskom u podmeni "Ekstra" ili MONDO veb portala odlaskom u podmeni "Interakcija".

Usluga "Muprave" naplaćuje se 10 dinara plus PDV i za postejd i za pripejd korisnike, a za obradu zahteva u banci usluga se naplaćuje 15 dinara sa Dina kard računa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: