Nikolić: Neće biti sirotinje

Zamenik predsednika SRS-a Tomislav Nikolić rekao je da će Srbija posle 11. maja i pobede SRS-a na izborima biti prosperitetna zemlja, zemlja obećana za strana ulaganja.

Izvor: Beta

Subota, 12.04.2008.

15:49

Default images

Nikolić je građanima svog rodnog grada Kragujevca, na gradskom trgu, poručio da je strani kapital dobrodošao Srbiji i da će radikali garantovati sigurnost svake inostrane investicije u Srbiji. On je naveo da će zadatak Srpske radikalne stranke biti da obezbedi posao svakom građaninu i da će kada to uradi posao radikala biti završen.

"U Srbiji više neće biti sirotinje, iz dana u dan će svakom građaninu biti sve bolje i bolje", rekao je Nikolić, napominjući da obilazeći Srbiju u kampanji sreće samo sirotinju.

Zamenik predsednika SRS-a je okupljenima rekao da nisu oni krivi za osiromašenje već vlast koja je zatvorila skoro sve fabrike i banke, zbog čega treba da je promene.

"Jel' treba samo ministri dobro da žive? Podignite standard građanima pa onda budite najbogatiji na svetu", kazao je Nikolić.

On je poručio da SRS nije protiv Evrope, ali da Evropa treba da odustane od priznavanja nezavisnosti Kosova.

"Odreknite se nezavisnosti Kosova i odmah ćemo da pričamo o vašim investicijama i kreditima", rekao je Nikolić, navodeći da Srbija, dok se to ne desi, treba da sarađuje sa ostalim prijateljima u svetu, poput Rusije, Kine, Indije...

Nikolić je istakao da SRS ne deli građane Srbije, za razliku od DS-a, ocenjujući da je za SRS najvažnije ko je pošten, a ko ne i ko voli Srbiju, a ko je ne voli.

"Mi ćemo Srbiju da podignemo i znamo kako ćemo to da uradimo. Vi od nas očekujete spas i to je veliko opterećenje i iskušenje, ali mi nećemo da vas prevarimio", kazao je zamenik predsednika SRS-a.

On je naveo da je ovo godina u kojoj će SRS možda sama, a možda sa drugim strankama povesti Srbiju napred.

Potpredsednik stranke Dragan Todorović rekao je da stvari u Srbiji moraju da se menjaju iz korena, a da je SRS jedina stranka koja to može da uradi.

Potpredsednica stranke Gordana Pop Lazić takođe je ukazala na neophodnost promena i rekla da SRS ima program koji će Srbiju izvući iz veoma loše situacije.

Generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija ići napred samo ako je bude vodio Nikolić i dodao da će najvažniji ciljevi SRS-a posle pobede biti očuvanje Kosova, borba protiv korupcije i kriminala, i briga o svakom građaninu Srbije.

Funkcionerka SRS-a Nataša Jovanović poručila je svojim sugrađanima da SRS želi pobedu na izborima zbog budućnosti Srbije i očuvanja Kosova u njenom sastavu, a da će posle pobede oni biti poštena i odgovorna vlast koja će se odlučno boriti protiv kriminala i korupcije, a građanima obezbediti mogućnost da rade.

Na mitingu je pročitana i poruka lidera stranke Vojislava Šešelja kome je u toku suđenje pred Haškim tribunalom.

On je naveo da za Srbiju nema značajnijih parlamentarnih izbora od predstojećih 11. maja, jer se na njima odlučuje o sudbini i budućniosti zemlje, boljem životu građana i da li će je voditi oni koji su je godinama pljačkali ili oni kojima je interes građana uvek bio ispred ličnog.

Predizorni miting u Kragujevcu je počeo himnom Srbije "Bože pravde" i himnom radikala "Spremte se spremte četnici", a građani su uz zastave Srbije i radikala i slike Šešelja i povike "Tomo, Tomo", "Pobeda, pobeda", pozdravili funkcionere SRS-a.

SRS predstavila tim za Beograd

Srpska radikalna stranka predstavila je ispred Gradske skupštine svoj tim za Beograd na lokalnim izborima koji će se održati 11. maja.

Generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić rekao je novinarima da će prevashodni cilj beogradskog tima te stranke biti da iskoreni korupciju u upravljačkim strukturama glavnog grada i pokaže brigu prema građanima.

"Imali su osam godina da pokažu šta znaju, ali nisu uradili mnogo jer su bilo fokusirani isključivo na sopstvene interese", rekao je Vučić.
"Mi želimo da uradimo najznačajnije infrastrukturne objekte, ali, pre svega, da pokažemo brigu prema Beograđanima", rekao je on.

Vučić je dodao da će tim SRS za Beograd, ukoliko dobije priliku, raditi u interesu svih građana i da neće poznavati partijske razlike.

Vučić je ponovo kritikova posao koji je vezan za izgradnju mosta preko reke Save i ocenio da je za taj novac bilo moguće izgraditi dva mosta, ali je i dodao da je firma koja je dobila taj posao pod istragom u Sloveniji zbog lošeg kvaliteta radova i kašnjenja.

Govoreći o timu SRS za Beograd, Vučić je rekao da njega, između ostalih, čine profesor ekonomije Sreten Sokić, finansija Zoran Bingulac i lekari Paja Momčilov i Moma Babić.

Dodao je da će SRS na listi imati 110 kandidata, a da će do kraja kampanje obići svako beogradsko naselje kako bi stanovinica glavnog grada pokazali svoju brigu za njihove probleme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: