G17: Odmah potpisati Sporazum sa EU

"Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju trebalo bi potpisati odmah i bilo bi najbolje da to učini lično predsednik Srbije", izjavio je Mlađan Dinkić.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.04.2008.

14:22

Default images

"Svaki dan kašnjenja u pridruživanju EU košta građane Srbije i gubitka posla i nestabilnosti na tržištu", naveo je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije i lider G17 plus Dinkić. On je podsetio da su u martu, zbog političke neizvesnosti, devizne rezerve Narodne banke Srbije smanjene za 200 miliona evra, što je najveći pad u proteklih nekoliko godina.

"Ako što pre nastavimo pridruživanje ka EU, možemo da obezbedimo i stabilnost dinara i da obezbedimo posao nezaposlenima", izjavio je Dinkić posle otvaranja 14. Sajma zapošljavanja "Karijer dejs".

G17: Koalicija DSS-NS protiv EU

G17 plus saopštava da bi nepotpisivanje Sporazuma sa Evropskom unijom bilo u partijskom interesu narodnjačko - radikalske koalicije, ali ne i u interesu građana Srbije.

Ako "narodnjačka koalicija" i odlazeći premijer ne podržavaju otvaranje novih radnih mesta, slobodna putovanja građana po Evropi i jak i stabilan dinar koje donosi približavanje Srbije EU, to može predstavljati partijski interes Koštunice i Ilića da večno ostanu na vlasti i po cenu izlozacije zemlje, kaže se u saopštenju.

Stranka navodi da to nikako ne može predstavljati interes Srbije i srpskog naroda.

G17 plus zaključuje da ne sme biti trgovine Kosovom i da upravo zbog toga lista "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić“ jedina zastupa uravnoteženu politiku koja će istovremeno uvesti Srbiju u EU, ali i sačuvati Kosovo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: