Kampanja isticanja srpskih zastava

Isticanjem srpskih zastava na beogradskim ulicama počela je kampanja Aktivnog centra -"Svaki prozor zastava".

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.04.2008.

17:30

Default images

Predstavnik udruženja Petar Petković kazao je da su zastave jutros okačene na Slaviji, Terazijama, Ulici Kralja Milana, na Zelenom vencu, kao i na Brankovom mostu, pozivajući Beograđane da se pridruže toj akciji i na svojim prozorima, balkonima i lokalima istaknu srpsku trobojku, kako bi cela Srbija pokazala da je Kosovo i dalje deo naše zemlje.

Petković je rekao da su tom akcijom članovi Aktivnog centra želeli da pruže podršku Srbima sa Kosova i Metohije, koji su, kao prvi vid nezadovoljstva protiv jednostranog proglašenja nezavisnosti pokrajine, okačili srpske zastave, kako bi pokazali da je to i dalje deo naše zemlje.

On je naglasio da svi građani Srbije moraju pokazati građansku odgovornost i da ne smeju zatvarati oči pred nesrećom i nepravdom sopstvenog naroda, dodajući da je zastava simbol celovitosti zemlje, a da građani nemaju drugog oružija.

Predstavnik studenata Pravnog fakulteta, koji su se priključili kampanji, Marko Đurić, naveo je da ta akcija nije stranački orijentisana i da je njen cilj podsticanje Beograđana da pruže podršku Srbima na Kosovu i Metohiji, kojima, kako je naveo, "preti opasnost da će im Albanci nametnuti nove kosovske institucije".

"Zahtevamo i očekujemo od države da nesmanjenim kapacitetom radi na zaštiti Srba, ali i drugih nealbanaca na Kosovu", rekao je Đurić i najavio da će studenti Fakulteta organizacionih nauka, Pravnog, Učiteljskog, Šumarskog i Poljoprivrednog fakulteta zastave od sutra moći da kupe na tim fakultetima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: