Vučić: Najveći problem - obdaništa

Aleksandar Vučić izjavio da se nada da će problem nedostatka mesta u obdaništima biti rešen u naredne dve do tri godine.

Izvor: B92

Subota, 05.04.2008.

14:27

Default images

"Nadam se da ćemo najvećim delom u roku od dve do tri godine uspeti da rešimo taj problem. Podići ćemo nekoliko novih, velikih vrtića, posebno u naseljima u kojima ih upošte nema. Gledaćemo i da proširimo postojeće kapacitete", kazao je Kandidat SRS za gradonačelnika Beograda novinarima u Tašmajdanskom parku.

U razgovaru sa majkama čija su deca na listi čekanja za polazak u predškolske ustanove, on je rekao da će sredstva biti izdvojena iz budžeta grada i dodao da će grad dodeljivati zemljište i regulisati infrastrukturu, što će pojeftiniti gradnju.

"Javne površine ne treba davati samo za igradnju poslovnih objekata, na čemu su neki u gradskoj strukturi insistirali ne bi li uzeli proviziju za sebe, već za ono što je od najvehceg značaja za sve nas", kazao je Vučić.
On je rekao da veruje da će problem biti u potpunosti rešen i da će svako dete imati mesto u obdaništu i da će se u školi osećati bezbedno, i da mu niko neće nuditi drogu i slične stvari.

Vučić je ocenio da je veoma dobro što postoje privatna obdaništa, ali da je veoma važno da se grade i državna zbog ljudi koji nemaju mnogo novca ili ne rade.

Vučić je razgovarao sa majkama iz centra grada i prigradskih naselja, kao što su Resnik i Leštane, koje decu svakodnevno dovode u obdaništa u centar.

One su mu ukazale na problem nedostatka obdaništa i na male smeštajne kapacitete, kao i da se na mesta u predškoslim ustanovama čeka i po tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: