Dinkić: Koštunica promenio retoriku

Mlađan Dinkić izjavio je danas da je "zbunjen naglom promenom retorike i ponašanja premijera Vojislava Koštunice".

Izvor: B92

Utorak, 01.04.2008.

13:14

Default images

Lider G17 plus i ministar ekonomije Srbije je u Velikoj Plani, gde je danas otvorio pogon u fabrici "Sto posto", kazao da je, sudeći prema govorima Koštunice i lidera Nove Srbije Velimira Ilića na predizbornim konvencijama, očigledno da su se oni promenili.

Na novinarsko pitanje zašto je to tako, Dinkić je odgovorio da moraju da pitaju njih dvojicu.

Lider G17 plus je kazao da se suviše politizuju neke stvari, kao što su Kosovo i autoput, koje ne smeju da se politizuju.

Na pitanje novinara o organizovanju lokalnih izbora za Srbe na Kosovu, Dinkić je rekao da je na prethodnoj sednici Vlade pokrenuto to pitanje, ali da je odloženo za narednu sednicu i da će tek posle sednice moći više da kaže o tome.

Dinkić: Veća zaposlenost prioritet

Mlađan Dinkić naveo je, tokom posete Velikoj Plani i Aleksincu, da Srbija ima dva prioriteta: veću zaposlenost i poboljšanje spoljnotrgovinskog bilansa.

Predsednik stranke G17 Plus Obilazeći pogon nemačke kompanije "Gramer" u Aleksincu, Dinkić je rekao da će u tom preduzeću svako novo radno mesto biti dotirano iz Nacionalnog investicionog plana.

“Оdlučili smo da dotiramo sa po 2.000 evra svako novootvoreno radno mesto, čime želimo da ohrabrimo strane investitore da ulažu u Srbiju", rekao je Dinkić.

"Mislim da je svako novootvoreno radno mesto, svaki dolar koji uštedimo na uvozu dobra vest za Srbiju i mislim da na ovaj način treba da nastavimo da s jedne strane stimulišemo izvoz, a s druge strane da što više pomažemo one koji su u stanju da izvrše supstituciju uvoza, jer jedan od naših prioriteta jeste svakako što veća zaposlenost, a s druge strane da smanjimo spoljnotrgovinski deficit koji imamo s inostranstvom“, rekao je Dinkić.

Dinkić je ocenio i da je produženje roka koncesionarima za početak izgradnje autoputa sprečilo "podvalu" da se finansiranje celokupne izgradnje svali na leđa građana koji bi platili 1,5 milijardi evra za taj posao.

U izjavi agenciji Beta u Prokuplju, Dinkić je rekao da je prilikom sklapanja ugovora stiglo upozorenje iz Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke da se sve klauzule ugovora detaljno preciziraju kako se ne bi desilo da neki delovi ugovora budu štetni za državu.

"Očigledno se radilo o zakulisnoj radnji jer se ulagač, koji nije obezbedio finansijske garancije, spremao da putem poreza i drugih doprinosa finansiranje čitave izgradnje svali na teret građana Srbije", rekao je Dinkić nakon izbornog skupa u Prokuplju.

Omladina G17 plus: Radikalililili

Omladinska mreža stranke G17 plus danas je u centru Beograda organizovala akciju "Radikalililili".

Tokom akcije, građanima su ukazali na obećanja funkcionera Srpske radikalne stranke koja nisu ispunjena.

Omladinci G17 plus su građanima na štandu u Knez Mihailovoj ulici delili letke "Obećanja radikala su prvoaprilska šala. Radikalilililili!", a na kojima su bila ispisana "obećanja" zamenika predsednika radikala Tomislava Nikolića.

Predsednik mladih G17 plus Miljan Ranđelović rekao je da je akcija imala za cilj da podseti građane Srbije šta su radikali govorili u javnosti, a šta su od toga uradili.

"Simbolično smo izabrali 1. april jer se celokupna politika SRS-a može opisati u jednoj reči - aprililili", rekao je Ranđelović i podsetio na Nikolićevo obećanje o prestanku bavljenja politikom ako izgubi na predsedničkim izborima, da je rekao da mu nije žao ubistva Slavka Ćuruvije, kao i da će, kako je govorio 2003. godine, ako on pobedi, hleb koštati tri dinara.

Ranđelović je izrazio uverenje da građani Srbije neće poverovati "našminkanoj demagogiji" radikala i da će umesto politike samoizolacije izabrati politiku evropskih integracija i boljeg života svih građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: