Elektronska vlada 2009. godine

Tender za softver koji će omogućiti rad vlade bez razmene dokumenata u papiru može biti raspisan za mesec dana.

Izvor: B92

Sreda, 19.03.2008.

16:38

Default images

Ministarka telekomunikacija i informatičkog društva Aleksandra Smiljanić kazala je novinarima da očekuje da će softver biti primenjen 2009. godine. Ministarstvo telekomunikacija i Privredna komora Srbije (PKS) danas su organizovali predstavljanje idejnih projekata softvera koji će biti deo tenderske dokumentacije.

Ministar bez portfelja zadužen za Nacionalni investicioni plan (NIP) Dragan Đilas kazao je da je iz NIP-a za projekte Ministarstva telekomunikacija za 2008. izdvojeno između 500 i 600 miliona dinara.

Savetnik u Ministarstvu Ljubiša Radivojević kazao je da danas predstavljeni projekat vodi ka uspostavljanju vlade koja će raditi elektronski, bez papirnih dokumenata, da će omogućiti uštede u funkcionisanju državnih organa i sprovođenje transparentnijih javnih nabavki.

Projekte su izradili stručnjaci univerziteta iz Novog Sada i Beograda.

Projekti obuhvataju rešenja za "kompjuterizovanje" administrativnih i kadrovskih poslova vlade i za pripremu sednica u digitalnom formatu, što će omogućiti jednostavniji pregled podataka i materijala, efikasnije obaveštavanje članova vlade i bolju zaštitu poverljivosti podataka.

Izrada portala za sprovođenje javnih nabavki preko Interneta omogućiće transparentnost, bolje čuvanje podataka o javnim nabavkama i veću dostupnost dokumenata, rečeno je na predstavljanju idejnih rešenja za softver.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: