Incident na tribini LSV u Somboru

Dvadesetak mladića obučenih u crno poziralo u majcama sa natpisom "Kosovo je Srbija" tokom tribine LSV.

Izvor: B92

Utorak, 18.03.2008.

07:24

Default images

Nenad Čanak optužio Vojislava Koštunicu da stoji iza organizovanih ekstremističkih grupa koje izazivaju incidente po Srbiji. On je to rekao nakon što je na sinoćnju tribinu upala grupa mladića, obučenih u crne majice na kojima je pisalo "Kosovo je srce Srbije". Oni su okrenuti leđima publici i govornicima stajali oko 20 minuta sa zastavama Srbije i podignuta tri prsta, nakon čega su napustili tribinu.

Predstavnici ove grupe su kazali da je reč o istoj grupi koja je posle proglašenja nezavisnosti Kosova u Somboru ispred albanskih pekara besplatno delila hleb, kako građani ne bi kupovali kod lokalnih Albanaca.

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak im se obratio rečima da su 24. aprila 1992. godine pripadnici paravojne formacije "Vukašin Šoškoćanin", predvođeni "četničkim vojvodom" Jovom Ostojićem prekinuli tribinu LSV u Somboru.

On je naveo da su oni tada bili naoruzani automatskim oružjem i bombama "kašikarama", a da ih je sa balkona "raspoređivao" funkcioner Socijalističke partije Srbije Stojan Berber.

Čanak je kazao da je reč o "izmanipulisanoj deci", koju odlazeći premijer Srbije Vojislav Koštunica pokušava da "pretvori u topovsko meso", i zatražio od policije da istraži o kakvoj je grupaciji reč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: