Poziv potrošačima na bojkot

Građani Vojvodine pozvani da na deset dana, ne kupuju proizvode koji su po nekoliko puta poskupeli prošle i ove godine.

Izvor: B92

Subota, 15.03.2008.

09:25

Default images

Predsednik Udruženja za zaštitu potrošača Vojvodine Goran Papović je za B92 rekao da su to pre svega pekarski proizvodi, mleko, meso i mesne prerađevine.

"Zamolićemo građane da kupe hleb, to je osnovna životna namirnica, ali nemoj da kupe pecivo, burek, kifle, jer pekari ne žive od hleba, žive od peciva. Ovog puta ih molimo da ne kupe sir, druge prerađevine od mleka. Ako je mleko osnovna životna namirnica, normalno na to ne možemo pozvati, ali na sve one proizvode koje mlekarske industrije rade, dajte bojkotujmo 10 dana. Ajte i mi u Srbiji da pokažemo da ne dozvoljavamo da nam vlada vređe intelekt. Ako pogledate šta sve ulazi u prosečnu potrošačku korpu, to vređa dostojanstvo normalnog građanina ove Srbije", rekao je Papović.

On je rekao da bi u toku dana sva udruženja potrošača u zemlji trebalo da odluče da li će se i ona odazvati bojkotu kupovine hrane. Papović kaže da su takve akcije dale rezultate u Italiji i Grčkoj, gde su cene pale nakon što su građani nekoliko dana odbijali da kupuju testenine i voće i povrće na pijacama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: