Veliki pad na Beogradskoj berzi

Trgovanje na Beogradskoj berzi, po najavi pada Vlade, počelo je velikim padom vrednosti najlikvidnijih akcija i indeksa Beleks15.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 10.03.2008.

12:03

Default images

Beleks15 je već prvih minuta prvog radnog dana po najavi pada Vlade Srbije bio u minusu 3,5 odsto, a akcije sa A listinga u minusu od tri do 10 odsto. Tigar [TIGR] je otvoren tri odsto "u crvenom", Sojaprotein [SJPT] u minusu od 7,54 odsto, dok je Energoprojekt holding [ENHL] već prvih minuta dodirnuo donju granicu dozvoljene fluktuacije za A listing - minus 10 odsto.

I dve najlikvidnije banke beleže veliki pad - Aikbanka [AIKB] 4,57 odsto, a Agrobanka [AGBN] osam odsto.

Današnje obaranje indeksa je među najvećim padovima u poslednjih 12 meseci.

Stručni saradnik Privredne komore Srbije Goran Nikolić ocenio je da je do pada došlo zbog nervozne reakcije malih ulagača.

Kako je objasnio, pad berze ne odslikava realno stanje ukoliko je promet mali, jer se u takvim situacijama cene mogu oboriti malim ulozima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: