"Nikolić obmanjuje javnost"

Kabinet predsednika Srbije Borisa Tadića saopštio da zamenik predsednika SRS Tomislav Nikolić grubo obmanjuje javnost.

Izvor: Tanjug

Petak, 07.03.2008.

21:57

Default images

Nikolić je danas ukazao na razlike u izveštavanju medija sa jučerašnje konferencije za novinare Tadića, što, po njegovom mišljenju, znači da pojedine medijske kuće "peru" izjave predsednika.

On je pozvao Tadića da se izjasni "da li je Kosovo država čiji će prijem u EU sprečiti Srbija ili je Kosovo lažna država koja za Srbiju nikada neće postojati".

U saopštenju, kabinet predsednika Srbije preneo je delove jučerašnje izjave Tadića sa konferencije za novinare.

Tadić je, kako se navodi, rekao da "Srbija koja je članica EU, kao članica, punopravna zemlja članica, ima mogućnost da spreči integraciju svake druge zemlje koja to nije postala, u EU".

"Znači, samo Srbija u EU, OEBS-u, Ujedinjenim nacijama ima institucionalne kapacitete da spreči da Kosovo i Metohija postane članica tih međunarodnih organizacija", preneo je kabinet Tadićevu
izjavu.

U odgovoru na pitanje novinara Tadić je, kako se navodi, ponovio da bi Srbija u EU mogla da onemogući integraciju "lažne države Kosovo" u Uniju.

Kabinet navodi da je stav predsednika Srbije da je nezavisnost Kosova nelegalan akt i da država Srbija mora da koristi sva politička, diplomatska i pravna sredstva da spreči ulazak te nelegalne državne tvorevine u međunarodne organizacije kao što su UN, EU, OEBS, Savet Evrope i druge, o čemu je Tadić nebrojeno puta govorio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: