"Istražiti pretnje Nataši Kandić"

Međunarodna organizacija za zaštitu branilaca ljudskih prava Front lajn zabrinuta zbog pretnji Nataši Kandić.

Izvor: B92

Nedelja, 24.02.2008.

12:28

Default images

U saopštenju te organizacije se podseća da je direktorku beogradskog Fonda za humanitarno pravo, posle njenog prisustva na sednici Skupštine Kosova kada je usvojena Deklaracija o nezavisnosti te pokrajine, Socijalistička partija Srbije optužila da je "izdajnik" i da radi protiv ustavnog poretka zemlje.

Te optužbe, kako navodi Front lajn, podržava jedan deo medija u Srbiji koji vode kampanju klevetanja direktorke Fonda za humanitarno pravo optužujući je da je "izdajnik".

Ta organizacija konstatuje i da je, posle jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, u Srbiji povećan broj pretnji braniocima ljudskih prava i humanitarnim organizacijama.

Front lajn je pozvao srpske vlasti da sprovedu istragu zbog pretnji koje su joj upućene i odgovorne izvedu pred lice pravde. Srpske vlasti su takođe pozvane da garanuju pravo na rad svim organizacijama i braniocima ljudskih prava u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: