Srbi ne napuštaju KPS

Komandant stanice KPS-a u severnoj Kosovskoj Mitrovici Milija Milošević odbacio tvrdnje nekih medija da će srpski pripadnici napustiti KPS.

Izvor: Beta

Nedelja, 24.02.2008.

11:53

Default images

"Mi radimo normalno kao i do sada i jesmo u uniformama Kosovske policijske službe. Glasine da ćemo skinuti uniforme, nisu istinite", rekao je Milošević, a prenosi u današnjem izdanju dnevnik iz Prištine "Koha Ditore".

On je, povodom protesta Srba na Kosovu, rekao da svako ima pravo da mirno protestuje, kao i da će, kada se ti protesti pretvore u nešto drugo, policija intervenisati.

Milošević je rekao da policijska stanica koju vodi još uvek pod međunarodnom upravom i da strukture policije na severu Kosova vodi međunarodni komandni lanac.

"Mi smo jedina stanica pod odgovornošću UNMIK-a koji se nalazi na severnom delu i nastavićemo tako da radimo svoj posao jer tranzicija još uvek nije završena", kazao je Milošević, odbacujući spekulacije da KPS na severu Mitrovice ne prima naređenja od komande u Prištini.

Agencija Rojters je juče, pozivajući se na izvore unutar KPS-a, izveštavala da srpski policajci u tri opštine na severu Kosova ne primaju naređenja od Prištine i da policajci odgovaraju srpskom šefu policije u Mitrovici, koji kordinira aktivnosti sa policijom UN-a i mirovnim snagama NATO-a.

Portparol KPS-a za region Mitrovice Besim Hoti rekao je da je to nešto sasvim normalno, kao i da se komunikacija vrši prema međunarodnom komandnom lancu i da to nije zabrinjavajuće.

Dnevnik "Koha Ditore" navodi da na severu Kosova nema nijednog albanskog policajca od sredine ove nedelje kada su Srbi, tokom protesta, palili punktove na administrativnoj granici Kosova sa Srbijom.

"KPS je odlučila da sa severnog dela Kosova povuče albanske policajce. Ova odluka je doneta iz bezbednosnih razloga", rekao je Hoti.

"Koha Ditore" prenosi i izjave zvaničnika KPS-a za region Pomoravlja - opštine Gnjilane, Vitina, Kosovska Kamenica i Novo Brdo, koji su rekli da su srpski pripadnici KPS-a na svojim radnim mestima i da nijedan od njih nije napustio Kosovsku policijsku službu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: