Poginulo 79 kurdskih pobunjenika

U akciji turske vojske na severu Iraka do sada je poginulo 79 kurdskih pobunjenika, sapštio je danas Generalštab turske armije.

Izvor: B92

Subota, 23.02.2008.

18:34

Default images

U saopštenju objavljenom na sajtu Generalštaba turske vojske navodi se da su dva turska vojnika danas poginula u borbama sa pobunjenicima iz redova Radničke partije Kurdistana (PKK). Prema najnovijem bilansu turske vojske, u borbama je od početka akcije i ulaska turskih snaga na sever Iraka u četvrtak uveče, poginulo ukupno sedam vojnika.

U saopštenju se navodi da je u današnjim borbama poginulo 35 kurdskih pobunjenika i dodaje da u taj bilans nisu uključeni kurdski pobunjenici koji su poginuli u vazdušnim i artiljerijskim napadima.

Portparol PKK rekao je ranije danas za Rojters da je u sukobima ranjeno pet boraca ranjeno a da su poginula 22 turska vojnika.

Turska vojska je saopštila da će odlučno nastaviti ofanzivu protiv kurdskih pobunjenika.

Turska je pokrenula kopnenu ofanzivu protiv pobunjenika iz PKK-a koji su izvodili napade u Turskoj a potom se povlačila na iračku teritoriju.

Iračke vlasti pozvale su Tursku da poštuje suverenitet Iraka i da ne ugrožava civile.

Informacije o obimu turske operacije se razlikuju, a teško ih proveriti na terenu, navodi Rojters.

Visoki turski zvaničnik je rekao za Rojters da je Turska uputila dve brigade sa oko 8.000 vojnika, dok su irački zvaničnici i predstavnici medjunarodnih snaga u Iraku rekli da je reč o nekoliko stotina vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: