Eksplodirala bomba u Baskiji

Mala bomba eksplodirala je danas oko podne blizu televizijske stanice kod baskijskog grada Bilbaoa na severu Španije.

Izvor: Beta

Subota, 23.02.2008.

16:53

Default images

Do eksplozije, u kojoj nije bilo povređenih, došlo je u 12.00 posle poziva koji je u ime ETE upućen španskoj službi za pomoć na putevima, uobičajnom kanalu komunikacije te separatističke orgaizacije, rekao je portparol policije, prenosi agencija AFP.

Bomba, koja je imala između tri i četiri kile eksploziva, eksplodirala je dok su na njoj radili timovi za demontiranje ali sa daljinskim aparatima, saopštio je portparol policije, prenosi agencija AFP.

Do ovog incidenta dolazi dve nedelje pre parlamentarnih izbora u Španiji zakazanim za 9. mart i u trenutku kada je vlada podigla antiterorističke mere na najviši nivo.

Baskijska separatistička organizacija ETA, podseća AFP, smatra se odgovornom za 819 mrtvih u Španiji u proteklih 40 godina kampanje za nezavisnost Baskije.

Dijalogi između ETE i vlade Hose Luisa Rodrigesa Sapatera de fakto je prekinut u decembru 2006. posle napada na madridski aerodrom a ETA je u junu 2007. i zvanično prekinula svoje primirje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: