Đorđević pozvao na nenasilje

Legendarni košarkaš Aleksandar Đorđević, u izjavi za B92, pozvao je srpski narod na smirivanje situacije.

Izvor: B92

Petak, 22.02.2008.

17:11

Default images

Bivši kapiten reprezentacije podseća da nasilne akcije, napadi na ambasade, samo pogoršavaju poziciju naše zemlje kojoj je nelegalno oduzet deo teritorije. U Italiji je, prema Đorđevićevim rečima, korektno izveštavano sa događaja u četvrtak uveče, koji su se završili velikim neredima.

"Generalno, vrlo korektno su izveštavali, preneli da je u pitanju šačica huligana. Znajući da sve nas boli ovo što nam je urađeno, kao zemlji. Ovo je presedan, i ne treba ja da trošim reči i objašnjavam ljudima kakva nam je nepravda učinjena. Dosta vremena trošim da ljudima ovde u Italiji objasnim kakvu su grešku načinili, prostim pitanjem da mi objasne koji je to narod Kosovari?", rekao je Đorđević.

"Samo tako mogu da shvate da su napravili nešto nelegalno i veštačko. Jasno je da su mnoge zemlje koje razmišljaju odustale od priznavanja Kosova. Međutim, to pitanje ne može da se reši silom, uništavanjem našeg grada, uništavanjem Beograda i pokazivanjem gneva i srdžbe koja jeste u nama, ali ona mora da bude usmerena u potpuno drugom pravcu", smatra nekadašnji reprezentativac Jugoslavije.

Prema rečima košarkaša koji je omiljen u naciji, i koji je svojim koševima sa reprezentacijom takođe okupljao mase u centru Beograda, nasilje će samo olakšati posao onima koji su doneli ovakvu odluku.

"Bilo koje nasilje može svetu da pokaže, ne da su pogrešili, nego da im olakša posao u ovakvoj nelegalnoj akciji i donošenju njihovih nelegalnih odluka. Mislim da je jako dobro što se narod okupio u tolikom broju u Beogradu i iskazao svoj stav, ali taj skup je morao da prođe apsolutno u mirnoj atmosferi, uz veru u pravne institucije sveta, Savet Bezbednosti UN, bez koga ne može ništa da se dogodi", rekao je Đorđević za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: