Hag: Suspendovana odluka o puštanju

Tribunal suspendovao raniju odluku da pusti na slobodu petoricu optuženih za zločine u srednjoj Bosni i zapadnoj Hercegovini.

Izvor: B92

Petak, 22.02.2008.

16:24

Default images

Haški tribunal suspendovao je privremeno oslobađanje petorice bosanskih Hrvata kojima se sudi za zločine u srednjoj Bosni i zapadnoj Hercegovini, zbog žalbe koju je na tu odluku uložilo Tužilaštvo.

Prema odluci sudskog veća, na slobodu je danas trebalo da budu pušteni bivši zvaničnici samoproglašene Hrvatske Republike Herceg-Bosne: Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Slobodan Praljak, Milivoj Petković i Valentin Ćorić.

Haško tužilaštvo je, međutim, na tu odluku uložilo žalbu, a apelaciono veće Tribunala je suspendovalo puštanje optuženih na slobodu, dok ne odluči o toj žalbi.

Na suđenju Prliću i ostalima, za 5. maj zakazan je početak dokaznog postupka odbrane šestorice optuženih, pošto su tužioci izvođenje svojih dokaza završili 6. februara.

Optuženi je trebalo da budu na privremenoj slobodi do početka odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: