Benedikt XVI poziva na pomirenje

Papa Benedikt XVI pozvao je danas "sve strane na uzajamno poštovanje i pomirenje", pošto je Kosovo proglasilo nezavisnost.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.02.2008.

14:54

Default images

"Povodom aktuelne krize na Kosovu, pozivam sve strane da postupaju mudro... i da se zalažu za rešenja koja u prvi plan stavljaju međusobno poštovanje i pomirenje", rekao je poglavar Rimokatoličke crkve novom ambasadoru Srbije u Vatikanu Vladeti Jankoviću, koji je papi danas uručio akreditive.

Papa je rekao da zna koliko je srpski narod patio u poslednjim konfliktima i izrazio razumevanje za srpski i sve narode na Balkanu koji su bili pogođeni tužnim događajima u prošlom veku.

"Sveta stolica deli vašu iskrenu želju da mir koji je postignut, donese konačnu stabilnost celom regionu", kazao je papa ambasadoru Jankoviću.

Benedikt Šesnaesti pozvao je sve strane "na stvaranje društva ljubavi, u kojem će svi biti prihvaćeni i postovani".

Sveta stolica, kako je naveo, smatra da "mir donosi stabilnost u regionu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: