Osuđen zbog napada na novinara

Bivši policajac Ljubinko Todorović osuđen na 6 meseci zatvora, zbog nanošenja teških telesnih povreda novinaru Večernjih novosti.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.02.2008.

22:12

Default images

Opštinski sud u Loznici je osudio Todorovića zbog napada novinara Vladimira Mitrića.Mitrić je izjavio da je na taj način potvrđeno da mu je Todorović naneo teške telesne povrede 12. septembra 2005. godine uveče, u ulazu zgrade u centru grada u kojoj je stanovao.

On je objasnio da je tužbu protiv Todorovića podneo opštinski javni tužilac iz Sremske Mitrovice Duško Kardaš, pošto je njegovom lozničkom kolegi oduzeto pravo postupanja.

Tužilac je u završnoj reči kao otežavajuću okolnost naveo policijsku pripadnost optuženog.

Tužilac je danas ocenio i da ''to nije bio samo napad na mene lično nego i na javnu reč uopšte''.

Novinar je rekao i da je njegov advokat Dušan Vladić posebno ukazao na mesto, vreme, okolnosti i brutalnost napada koji je samo srećom preživeo.

Prema Mitrićevim rečima, Todorović i njegov advokat i danas su izrazili žaljenje što mu se to dogodilo.

On je kazao i da je Todorović poricao da je izvršilac krivičnog dela za koje predviđena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

''Moj advokat i ja ćemo predložiti tužiocu podrobno proučavanje spisa, a ponudićemo i neke nove pojedinosti, radi obnavljanja postupka, kako bi se pred licem pravde našli i Todorovićevi nalogodavci i saučesnici", zaključio je Mitrić.

Mišljenje eksperata sudske medicine bilo je da su povrede mogle da imaju i smrtonosan ishod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: