Odloženo suđenje Kneževiću

Glavni pretres protiv bivšeg direktora Pozorišta mladih Tomislava Kneževića odložen za 7. april, jer je izjavio da se ne oseća dobro.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.02.2008.

16:01

Default images

Knežević je pred Opštinskim sudom u Novom Sadu trebalo da bude saslušan zbog optužbe da u noći 6. februara 2007. godine, kada su prebijeni glumci tog pozorišta, nije dozvolio policiji da uđe u zgradu. Optužnica Kneževića tereti da je narušio štrajk glumaca davanjem otkaza i direktnim ometanjem sprovođenja štrajka, što je nekadašnji direktor na ranijem saslušanju negirao.

Knežević je ranije izjavio da je štrajk glumaca bio "puč iza kojeg stoji političko-kriminalna pozadina", kao i da je sukob "kulminirao kada je razotkrio finansijske malverzacije glumaca i bivšeg upravnika".

U petak 22. februara počeće i ročište po građanskoj tužbi glumaca Pozorišta mladih Emila Kurcinaka, Dragana Zorića i Zorana Andrejina, koje je ranije odloženo.

Tužba je podneta za naknadu štete protiv Kneževića i grada Novog Sada, koji je osnivač Pozorišta mladih, zbog sumnje da je Knežević organizovao batinaše koji su upali u zgradu pozorišta i prebili glumce koji su četiri meseca štrajkovali tražeći njegovu smenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: