Borislav Milošević: Vojna akcija

Srpske vlasti trebalo bi da razmotre vojnu akciju kako bi se razrešila kriza na Kosovu, izjavio je Borislav Milošević.

Izvor: B92

Sreda, 20.02.2008.

07:16

Default images

Brat bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, koji živi u Moskvi, u intervjuu agenciji AP odbacio je tvrdnje da je otcepljenje Kosova posledica vladavine njegovog brata. "Srpske vlasti su najavile da će upotrebiti samo miroljubive mere i da neće pribegavati sili. Ali, lično verujem da su sve mere legitimne i da je upotreba vojne sile legitimna", rekao je Milošević.

U intervjuu američkoj agenciji, Milošević, koji je do 2000. bio ambasador SRJ u Moskvi, branio je politiku svog brata na Kosovu.

"On je samo branio svoju zemlju od raspada i svoj narod od terorizma", rekao je on.

Milošević se, takođe, založio za podelu Kosova.

"Ako Kosovari mogu da naprave vladu, zašto ne bi i srpski narod na severu Kosova isto tako iskoristio svoje pravo na samoopredeljenje", rekao je on.

Milošević je upozorio da će deklaracija o proglašenju nezavisnosti Kosova pogoršati odnose zapadnih zemalja sa Srbijom i izazvati nestabilnost ne samo u Srbiji, već i u regionu.

"Jedino što će da se desi je to da će se Evropa od sad bolje snabdevati heroinom", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: