G17: Opasan presedan

G17 Plus saopštila je da Srbija mora nastaviti da se diplomatskim i demokratskim sredstvima bori za postizanje kompromisnog rešenja.

Izvor: Beta

Nedelja, 17.02.2008.

16:59

Default images

"Reč je o opasnom presedanu, čije posledice mogu biti pogubne ne samo za ovaj region i Evropu, već i za ceo svet", navela je ta stranka u saopštenju. Stav stranke je da bi parlament, u skladu sa odlukom Vlade Srbije, sada trebalo da poništi tu odluku o proglašenju nezavisnosti Kosova i, kroz institucije, izrazi nezadovoljstvo.

Takođe, navodi se da se Srbija nalazi u veoma teškom trenutku, ali da mora ostati dostojanstvena, racionalna i realna, jer joj predstoji "neprijatno suočavanje sa realnošću".

"Naša obaveza je da se borimo za interese svih građana Srbije, u datim okolnostima i kada nam one ne idu na ruku i kada smo najmanje odgovorni za ovako tešku situaciju. Ne smemo sebi dozvoliti da budemo zaslepljeni besom i nezadovoljstvom. Koliko god to teško zvučalo, moramo se uzdići iznad situacije i gledati u budućnost", zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: